2010. máj. 15.

Délibáb

9 megjegyzés:

Névtelen írta...

Klassz

janda írta...

zsír:-)

Katjusa írta...

:D

YAN írta...

maszkok végtelen variációja :)
klassz

Mándi Emese írta...

Nekem a háttér tetszik a legjobban. :))

sisi/ Feltóti sándor írta...

Na lassan megértem, azaz lassacskán megértelmezem ezt a fotót. Persze, megérteni nem lehet, csak értelmet rendelni hozzá. (Számolva azzal, hogy ami rossz, érdektelen mivolta miatt még akkor sem érdemes értelmezni, ha egyértelmű és napnál világosabb közlésként állítja elénk, amiről azt gondolnánk, íme a világ titka két dimenzióban.)
A látszat és a lényeg... azaz a látszat látszata, és a lényeg látszata most egy remek mentőötlettel nem különül el, de nem is keveredik el, mint, mondjuk, a porcukor és a vaníliaaroma, hogy többé szét ne lehessen választani. A lényeg és a látszat, természetesen fikciók, ráadásul nem ekvivalensek. Látszata valami lényegnek lehet, amit a klisékben gondolkozó nyelv mélyebbnek nevez: "mélyebb lényeg" - úgymond. És mi van a látszattal? A látszatnak van-e lényege? És mögötte kell-e lennie lényegnek? Na persze - mondják erre a szenvelgő széplelkek: "a képekben gondolkozó mindenható képzelet", az szabadítja fel a szellemet, és "teremt új dolgokat, s a semmiből világokat". (Hát igen, ha egy Csokonai vagy Bólyai.)És persze a látszat lehet maga a lényeg, az imagináció ügyes trükkjeivel, a látszatvalóságból nagyon is reális pénzt keresve. Vagy a páriákra vonatkoztatva, a fantázia a tehetetlen szellem pótcselekvése, önámítása és önigazolása, mert szentül hiszi, ő maga beavatott, a látvánnyal a lényegig hatolt.
Most akkor dobjuk le a kényelmes nyelvi kliséket. Kezdjünk el játszani. Játsszuk el, hogy tudunk gondolkozni. Gondolkozni ugyanis szabad sőt kötelező. Cseréljük fel a pólusokat. Nem az vagyok, aki vagyok, és az sem, akinek mutatom magam. Időnként valamilyen vagyok, időnként valamilyennek mutatom magam. Most vagyok, most olyan vagyok, mint a délibáb, ha közelítesz, egyszercsak eltűnök.

orizatriz írta...

na, miről maradtam le...

Balogh Anita írta...

sisi ..ez tetszik..mekkora elmemenés...)..amúgy,ja...az én rögeszmém is az, hogy kurvára nem tudjuk optimálisan megítélni magunkat...mittudom én ki vagy mi vagyok..leginkább mások elmondásából ismerem magam..mert minden lehet!:):)

Alexis írta...

nagyon nagyon ..kimagaslo mmunka...SISI kiegeszitese-elmefuttatasa :)..pedig... fenomenalis....