2009. szept. 6.

repülő kívánságlámpák


11 megjegyzés:

Hajdrák Tímea írta...

Bocs Vera, nem szokás negatív kritikát írni, nekem nem is a képekkel van bajom. Mindig, amikor repülő kívánságlámpákat látok, azt kívánom, hogy bárcsak értelmes emberek egyszer észbekapnának! Bárcsak soha ne lenne baj! Szerintem pedig lesz. Ezeket a lámpákat tengerparton szokás eregetni, ha a tenger felé fúj a szél. Nálunk pedig csak azért, mert olyan fasza, leszarjuk, hogy egyszer felgyullad majd egy falu vagy az erdő, csak mi szórakozzunk egy jót. Elvileg tűzoltósági engedély szükséges hozzá.

vera fehér írta...

szerintem nem tud baj lenni, csak akkor, ha nem egy tisztáson engedik fel a lámpákat, és mondjuk beleakadnak egy fába. mivel a kis gyújtós lángjának hője folyamatosan felfelé tolja a lámpát, egy idő után már nem tud baj lenni, annyira magasra mennek fel, hogy el is tűnnek, és csak akkor esnek le, ha elég a gyújtós. ha a levegőben meggyullad a papír, akkor pedig mire leér, már el is ég. szerintem nincs ezzel baj, nyilván csak akkor, ha ész nélkül használják. de egy kiskanalat is lehet eszetlenül használni.. örülök hogy írtál Timi! üdv

fatilla írta...

érdekes ez az atmoszféra, a második tán még jobban is tetszik mint az első..
nem mintha annyi ilyen lámpát eregettem volna de az meg hogy egy ilyen lámpától meggyulladjon egy falu irreális szerintem..

Hajdrák Tímea írta...

Szerinted. Amikor én láttam az eregetést akkor beleakadtak a falombokba, és meggyullad a papír, onnantól már csak az ima segített, hogy a fa ne kapjon lángra. Az volt a szerencse, hogy május vége volt, és még nem volt szárazság.

fatilla írta...

lehet hogy akkor veszélyes ha fák vannak közvetlen közelben és fúj a szél de miből gondolod hogy a képen látható emberek fák közelében eregették a lámpákat vagy azt hogy egyáltalában olyan oldalirányú szél volt ami lombközelbe fújhatta volna a lámpát? és ha esetleg beleakadna egy fába akkor a tűzoltók minden bizonnyal hamarább kiérnek semmint hogy leégjen egy falu már ha a tűz tovább terjedne....evvel csak annyit szeretnék hogy félelmeid lehet hogy nem alaptalanok de mégis igencsak túlzónak hatnak..bocs az offért

Hajdrák Tímea írta...

Rendben, nem gyullad fel a falu. :D

Vedres Ági írta...

akkor ehhez én azt fűzném még hozzá, hogy szerintem ezek a kis lámpácskák voltak azok, amelyek a 80-as években UFO-k voltak Nevadában:)

Hajdrák Tímea írta...

Fokozzad csak a helyzetet! :D

vera fehér írta...

:))))) na szép kis beszélgetés :)
sziasztok!
(amúgy ufókra én is szivesen szavazok :D)

Mándi Emese írta...

Az Áginak mindig igaza van! :))

Márk írta...

szerintem meg ezek is úfók, és fel is fogják gyújtani a falvakat...tüzes parittyával...háhá