Első darabnak nem is rossz!:) Nagyon lényeges a papír, persze, kinek milyen típus jön be. Javaslom pl. a baritált fotópapír hátoldalát, vagy Bristol kartont is próbálj ki. A papírt érdemes előkezelni, én általában nyílgyőkérkeményítőt használok. Elvileg úsztatni kellene, ez nem úgy néz ki, de lehet. Ha részletesebben érdekel, mi erre már kikísérleteztünk egyszerű módszereket. Ja és vigyázni kell, mert érzékenyebb fényre, mint pl. a kallitípia vagy cianotípia, könnyen beszürkülhet a folyamatok közben.
+++
VálaszTörléssóshal !!!
VálaszTörléselső kísérlet? Engem felvillanyozott! Érdekes, ahogy a papír textúrája átüt az emulzión. Milyen papír ez?
VálaszTörlésigen első darab, 300g-os akvarell
VálaszTörlésYan..milyen kísérlet...több infót plííííz
VálaszTörléshagyományos sópapíros módszer
VálaszTörlésmélben leírom neked (vachterj@gmail.com)
zsír
VálaszTörlés+++++
VálaszTörléssóshal-tenger-ladikos... öreghalász :D jójójó!!!
VálaszTörlésXXXL
VálaszTörlésElső darabnak nem is rossz!:)
VálaszTörlésNagyon lényeges a papír, persze, kinek milyen típus jön be. Javaslom pl. a baritált fotópapír hátoldalát, vagy Bristol kartont is próbálj ki. A papírt érdemes előkezelni, én általában nyílgyőkérkeményítőt használok. Elvileg úsztatni kellene, ez nem úgy néz ki, de lehet. Ha részletesebben érdekel, mi erre már kikísérleteztünk egyszerű módszereket. Ja és vigyázni kell, mert érzékenyebb fényre, mint pl. a kallitípia vagy cianotípia, könnyen beszürkülhet a folyamatok közben.
Kitartás: Tamás
köszik!
VálaszTörlésTamás, van pár kérdés, megy a mél! :)
jesssz!!!
VálaszTörlésmárk, már csak te vagy hátra! :)
VálaszTörlésmenő!:)
VálaszTörlésna, az alkímia a Samu világa...
VálaszTörlésspeciel ez a kép a sózás nélkül sokkal jobban tetszett...
de most sózni kell, mert esik a hó :))
.